Matematik

MATEMATIK DIVERSE

09. november 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med disse???????

a) Løs ligningen 2x – 3½(2 – x) = 2(x + 7)


b) Hvad er værdien én termin før første ydelse af 30 ydelser på hver 20.000 kr. når terminsrenten er 4 %


c) En funktion f har forskriften f(x) = 0,67x - 2


Bestem en forskrift for f-1


d) Om en parabel med ligningen y = ax2 + bx + c oplyses, at a < 0 , og at d = b2 – 4ac < 0

Skitser parablen (der er flere mulige løsninger)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Exupery (Slettet)

a) Gang ind i parenteserne (husk minus-parenteser) og isoler så x på normal vis.

b) Der findes en formel for det..

c) Du skal isolere x, så f(x) så sammen med tallene. Altså finde en funktion, der kunne skrives: x(f(x))=....

d) a<0 = grenene vender nedad. d<0 = parablen skærer ikke x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af mathon

b) Hvad er værdien én termin før første ydelse af 30 ydelser på hver 20.000 kr. når terminsrenten er 4 %

             Ao = (20000/0,04)·(1 - 1,04-30)


c) En funktion f har forskriften f(x) = 0,67x - 2


Bestem en forskrift for f-1

y = 0,67x - 2

x = (y+2)/0,67 = (1/0,67)y + (2/0,67)

x = f -1(y) = (1/0,67)y + (2/0,67)

ofte - når den ikke længere verificeres som omvendt funktion - skrevet
y = f(x) = (1/0,67)x + (2/0,67)
 


d) Om en parabel med ligningen y = ax2 + bx + c oplyses, at a < 0 , og at d = b2 – 4ac < 0

Skitser parablen (der er flere mulige løsninger)


   den grennedadvendende parabel ligger med vilkårligt toppunkt under x-aksen
og
   symmetriakse parallelt med y-aksen


Svar #3
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

mange tak. men hvordan løser jeg ligningen? kan ikke få den til at passe. og i spørgsmål d. står der jeg skal skitsere parablen, hvordan gør jeg det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af mathon

som ét eksempel blandt uendeligt mange kunne du vælge at skitsere

               f(x) = -x2 + 2x - 6


Svar #5
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

1000 tak :-) kan du muligvis hjælpe med ligningen også :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2009 af mathon

2x – 3½(2 – x) = 2(x + 7)                           ganges med 2 på begge sider (for at slippe for brøk-brok)

2·(2x – 3½(2 – x)) = 2·2(x + 7)                  gang ind i parenteser

(4x - 7(2 - x)) = 4(x + 7)                             hæv venstre sides plus-parentes

4x - 7(2 - x) = 4(x + 7)                                gang ind i parenteserne

4x - (14 - 7x) = (4x + 28)                            hæv parenteser

4x - 14 + 7x = 4x + 28 


Svar #7
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

og hvad er resultatet så :-)


Skriv et svar til: MATEMATIK DIVERSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.