Matematik
regneforskrift for eksponentielt voksende funktion
16. januar 2005 af
msh (Slettet)
Jeg har nogle problemer med at udregne en forskrift for en funktion hvor man ved at x= tidspunktet angivet i dage, y= antallet af lopper.
Man får at vide at to lopper formerer sig til 228 trillioner i løbet af ni måneder. En måned sættes til 30 dage og en trillion er 10^12. f(0) = 2.
Jeg ved at forskriften skal være en eksponentielt voksende funktion:
f(x)=b*a, men kan ikke finde de tal der skal indsættes? Håber nogen kan hjælpe eller komme med nogle muligheder.
Man får at vide at to lopper formerer sig til 228 trillioner i løbet af ni måneder. En måned sættes til 30 dage og en trillion er 10^12. f(0) = 2.
Jeg ved at forskriften skal være en eksponentielt voksende funktion:
f(x)=b*a, men kan ikke finde de tal der skal indsættes? Håber nogen kan hjælpe eller komme med nogle muligheder.
Svar #1
16. januar 2005 af allan_sim
Du ved altså, at f(0)=2 og f(270)=228*10^12.
Herefter kan du indsætte i den formel, du har til rådighed, for at finde a i en eksponentiel udvikling. Når a er fundet, kan du finde b ved at indsætte et af punkterne samt a i forskriften og isolere b.
Skriv igen med dine mellemregninger, hvis du løber ind i problemer.
Herefter kan du indsætte i den formel, du har til rådighed, for at finde a i en eksponentiel udvikling. Når a er fundet, kan du finde b ved at indsætte et af punkterne samt a i forskriften og isolere b.
Skriv igen med dine mellemregninger, hvis du løber ind i problemer.
Skriv et svar til: regneforskrift for eksponentielt voksende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
