Matematik

ligning med 2 ubekendte

11. november 2009 af Lundgren (Slettet) - Niveau: B-niveau

 b) Til en fodboldkamp blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr., og en børnebillet kostede 30 kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når den samlede billetindtægt var 15.500 kr.?

c) Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr., mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880 kr., overstiger betalingen beløbet med 40 kr. Find beløbet.

Jeg må ikke bruge lige store koeficienters metode, og jeg skal bruge 2 forskellige til b og c, hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2009 af miluiel (Slettet)

c) 870*x=y-20 og 880*x=y+40 

her kan du bruge substitutionsmetoden, 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

a voksen biletter x

børnebiletter (350-x)

indtægt x*50+(350)*30=15500   find x

c antal personer =y

y*870+20=y*880-40          find y


Svar #3
11. november 2009 af Lundgren (Slettet)

mange tak! 


Skriv et svar til: ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.