Matematik

Mat A, kvadratrod med potens, HJÆLP

12. november 2009 af shags (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey .
Jeg kan ikke rigtig få det til at passe .. nogle der vil være behjælpelige?
Det er opgave 339 i den orange systimes STX MAT AB1 opgaver..

21/2*2*√23/3√2

.. den skal give 3√25 ..
Men jeg skal have mellemregninger .

På forhånd tak :*


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

Som jeg læser hvad du har skrevet kan det omskrives til

21/2*2*23/2 / 21/3  = 21/2 + 1 + 3/2 - 1/3 =2 8/3 = 3√28


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af peter lind

Brug at kvrod(2) = 2½ og 3√2 =21/3


Svar #3
12. november 2009 af shags (Slettet)

jeg skriver det lige på en anden måde ..

2^½*2*kvrod2^3/tredje kvrod af 2 ..

resultatet skal give tredje kvrod af 2^5..


Skriv et svar til: Mat A, kvadratrod med potens, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.