Matematik

Bestem ligning for sekant

13. november 2009 af Eminem1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x) = x2+x-1

Bestem en ligning for den sekant til grafen for , som går gennem punkterne (1,f(1)) og (1.5,f(1.5)).

Hvordan gør man det?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

En sekant er en retlinie, der går gennem og udenfor en cirkel.

Find f(1) og f(1,5)

find ligningen for den linie der går gennem de to punkter


Svar #2
13. november 2009 af Eminem1234 (Slettet)

Har fundet ud af det nu, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

Tja det går jeg da ud fra. Det er godt nok første gang jeg støder på betegnelsen i den forbindelse, men det lyder logisk nok.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af mathon

når den rette linje skærer grafen to steder, er det en sekant  (og ikke noget med cirkel i denne forbindelse)

en ret linje gennem (1;1) og (1.5;2.75)

a = Δy/Δx = (2.75-1)/(1.5-1) = 3,5

y = 3,5x + b

1 = 3,5·1 + b

b = 1 - 3,5 = -2,5

        y = 3,5x - 2,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2011 af sille200 (Slettet)

hvorfor får du (1.5;2,75)

..altså 2,75? hvor kommer det ind hende??


Skriv et svar til: Bestem ligning for sekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.