Matematik

?at isolere x i udtrykket 3+4x=ax+5 for hvilket a kan det ikke lade sig gøre?

14. november 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (3)

Svar #1
14. november 2009 af maddse (Slettet)

saml x-led på den ene side og trær 3 fra på begge sider

4x-ax = 5-3  <=>

(4-a)x = 2    <=>

Løs mht til x ved at dividere med (4-a) på begge sider

x = 2/(4-a)

Da brøken kun er defineret hvis nævneren er foskellig fra nul må gælde at a ≠ 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juni 2011 af Funky_dk (Slettet)

 maddse, du har reddet min dag! Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2011 af mette48 (Slettet)

3+4x=ax+5

Hvis a=4 er der lige mange x på hver side og 3 skal så være lig 5. Dette er aldrig tilfældet, så ligningen kan ikke opfyldes for a=4


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2011 af volcom1

3# Det er da lidt rodet. Hvis a=4, vil x i den oprindelige ligning gå ud og du vil sidde tilbage med 0= 5-3 hvilket ikke er muligt 


Skriv et svar til: ?at isolere x i udtrykket 3+4x=ax+5 for hvilket a kan det ikke lade sig gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.