Matematik

Bestem cos(C)?

14. november 2009 af knudsen1 (Slettet)

I en trekant ABC gælder a = 2c og b = 5/2 c

a) Bestem cos(C)

b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt vedd c?

Jeg forstår ikke lige hvad jeg skal, det er bogstavet c, der forvirrer mig efter tallene 2 og 5/2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=340118


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af mathon

eller
se
 


Svar #3
14. november 2009 af knudsen1 (Slettet)

takker begge 2, har fundet ud af det nu :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af mathon

T = ½·a·b·sin(C) = ½·(2c)·(2,5c)·√(1-0,9252)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2009 af mathon

eller

2s = (1+2,5+2)c = 5,5c
s = 2,75c
s - a = (2,75-2)c = 0,75c
s - b = (2,75-2,5)c = 0,25c
s - c = (2,75-1)c = 1,75c

T2 = s(s-a)(s-b)(s-c) = 2,75·0,75·0,25·1,75·c4 = 0,902344c4
 

                 T = √(0,902344c4) = 0,949918c2

 


Skriv et svar til: Bestem cos(C)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.