Matematik

Andengrads ligning

14. november 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjælp til denne andengradsligning, find diskriminanten. tak på forhånd :)

-3(x+3)2( 2 tallet står for "i anden" ikke gange)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af smøller1234 (Slettet)

x^2 +6 +6x 

d=6^2-4*1*6=12
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af Cora (Slettet)

 Diskriminantformlen :

x = -b +/- √d   
          2a
 

#1 har blot fundet d
   d = b^2 - 4ac


    


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af mathon

-3(x+3)2 = 0              brug nul-reglen

   x = -3     


Svar #4
14. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

d skal give -3 kan ikke få den til det


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2009 af mathon

nej
   x = -3

   d = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2009 af mathon

der er i denne opgave ikke nogen mening i
at beregne en diskriminant, da løsningen ligger lige for.

Men
hvis det alligevel kræves af dig:

-3(x+3)2 = 0

-3(x2+6x+9) = 0

-3x2-18x-27 = 0

-3x2+ (-18)x + (-27) = 0

a = (-3)
b = (-18)
c = (-27)

d = b2 - 4ac = (-18)2 - 4(-3)(-27) = 324 - 324 = 0


Skriv et svar til: Andengrads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.