Matematik
matematik opg
17. januar 2005 af
illuminati (Slettet)
En familie af funktioner fa er bestemt ved
fa(x)= x³+3x²+(a+2)x+2a
bestem monotoniforholdende for fa, når a=-11
gør rede for, at grafen for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet P(-2,0)
Bestem de værdier af s, for hvilke frn tilhørende funktion er voksende.
En familie af funktioner fa er bestemt ved
fa(x)= x³+3x²+(a+2)x+2a
bestem monotoniforholdende for fa, når a=-11
gør rede for, at grafen for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet P(-2,0)
Bestem de værdier af s, for hvilke frn tilhørende funktion er voksende.
Svar #1
17. januar 2005 af bhv (Slettet)
jeg synes din funkion er lidt spøjs, da den hedder fa, men så vidt jeg forstår skal den løses som følgende:
Når du skal bestemme monotoniforholdende, skal du først indsætte a-værdien i din funktionsforskrift. Derefter skal du bestemme den afledte, og finde dennes nul-punkter, da de siger noget om hvor den skifter retning. Derefter kan du bare indsætte nogle tilfældige værdier fra intervallerne fra begge sider af de 2 nulpunkter du finder i din forskrift for den afledte. Hvis disse værdier er negative er grafen aftagende, og hvis de er positive er grafen voksende.
når du skal gøre rede for at de alle sammen går gennem punktet, skal du blot sætte p's x-værdi ind, og udregne højresiden af den ligningen, og da du vil opdage at den bliver =0 passer det for alle a-værdier.
I den sidste opgave forstår jeg ikke helt hvad du mener. Kan næsten forstå at du mener at man skal finde værdierne for a, men mener du så hvor hele grafen er voksende. I så fald skal du igen bruge den afledte, men her skal du bestemme den, for vilkårlige a-værdier. i denne skal du isolere a, og så forsøge at finde de a-værdier, som gerne skulle give positive værdier, lige gyldigt hvilken x-værdi du indsætter.
Jeg ved ikke om du kan bruge dette til noget, da det vist blev lidt rodet, men god fornøjelse...
Når du skal bestemme monotoniforholdende, skal du først indsætte a-værdien i din funktionsforskrift. Derefter skal du bestemme den afledte, og finde dennes nul-punkter, da de siger noget om hvor den skifter retning. Derefter kan du bare indsætte nogle tilfældige værdier fra intervallerne fra begge sider af de 2 nulpunkter du finder i din forskrift for den afledte. Hvis disse værdier er negative er grafen aftagende, og hvis de er positive er grafen voksende.
når du skal gøre rede for at de alle sammen går gennem punktet, skal du blot sætte p's x-værdi ind, og udregne højresiden af den ligningen, og da du vil opdage at den bliver =0 passer det for alle a-værdier.
I den sidste opgave forstår jeg ikke helt hvad du mener. Kan næsten forstå at du mener at man skal finde værdierne for a, men mener du så hvor hele grafen er voksende. I så fald skal du igen bruge den afledte, men her skal du bestemme den, for vilkårlige a-værdier. i denne skal du isolere a, og så forsøge at finde de a-værdier, som gerne skulle give positive værdier, lige gyldigt hvilken x-værdi du indsætter.
Jeg ved ikke om du kan bruge dette til noget, da det vist blev lidt rodet, men god fornøjelse...
Skriv et svar til: matematik opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
