Matematik

dobbeltlogatirmiske koordinatsystem

15. november 2009 af pernillegøth (Slettet)

• Forklar om det dobbeltlogaritmiske koordinatsystem samt hvordan grafen for en potensfunktion ser ud i dette koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

det dobbeltlogaritmiske koordinatsystems akser er logaritmiske
dvs.
med dekadisk inddeling

logaritmering af potensfunktion:
                       f(x) = y = b·xa
                       log(y) = log(b) + log(xa)
                       log(y) = a·log(x) + log(b)
undertiden skrevet
                       Y = aX + B                     (stort bogstav betyder log til det tilsvarende lille bogstav)

heraf fremgår
at
                    a er hældningskoefficienten for den logaritmiske afbildnings retlinjede graf


Skriv et svar til: dobbeltlogatirmiske koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.