Matematik

Beregn "a" med pythagoras

15. november 2009 af Math5 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej SP

Er der en formel for at beregne "a" med pythagoras? - Hvis ja vil så ikke nok skrive den her.

På forhånd tak

Mathias


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. november 2009 af Tef159 (Slettet)

a2=c2-b2

For at være mere præcis: a2= √c2-b2


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. november 2009 af Knotz (Slettet)

Hvad er det for et a du snakker om? Er det en side i en retvinklet trekant og i så fald hvilken?

Pythagoras' sætning hedder a^2 + b^2 = c ^2 og der kan du jo så isolere a, hvis det er det du er ude efter:  a = √(c^2-b^2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2011 af jujutsu (Slettet)

 Husk at det er a=√(c2-b2) og ikke a2=√(c2-b2)


Skriv et svar til: Beregn "a" med pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.