Matematik

bestemme konstanter i en exponentiel funktion

15. november 2009 af Mawani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej fantastiske hjælpsomme mennesker, jeg har fået stillet en opgave som jeg er forholdsvis blank på hvordan jeg skal løse:

En funktion f er givet ved: f(x)=2a^x+b, hvor a og b er konstater, og a>0

bestemt konstaner a og b således at f(-1)=3 og f´(0)=2

hvis i kunne give mig noget hjælp kunne dette være fantastisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

f(-1) = 2a1 + b = 3

                                      f '(x) = 2·ln(a)·ax

f '(0) = 2·ln(a)·a0 = 2


Svar #2
15. november 2009 af Mawani (Slettet)

Tak for dit bidrag, men er stadig ikke helt game på hvad der skal gøres og hvordan a og b er bestemt :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af mathon

2a + b = 3

                2·ln(a)·a0 = 2
                2·ln(a)·1 = 2
                ln(a) = 1
                a = e1 = e som indsat i 2a + b = 3 giver

2·e + b = 3
                b = 3 - 2e
 


 


Skriv et svar til: bestemme konstanter i en exponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.