Matematik

Prøven uden hjælpemidler.

16. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Opg lyder: f(x) = ba^x 

Oplyses at f (2) = 3 og f (5) = 24

Bestem a og b:

a = x2 - x1 * kvadratrod(y2/y1) 

ved i om jeg må aflevere svaret således: 

5 - 2 * kvadratrod(24/3) = 3 * kvadratrod(8) ?? eller skal det regnes helt ud?? Jeg mener bare de kan da ikke forvente at man kan regne det ud i hovedet??

Og ville så fortsætte således: 

b = y1/a^x1 = 3/3* kvadratrod(8) ^2 

også er jeg færdig, men ved ikke om man må aflevere det sådan? kunne virkelig være rart at vide, hvis der nu kommer en lignede opgave, på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Isomorphician

3√8 = (23)1/3 = 23*(1/3) = 21 = 2


Svar #2
16. november 2009 af P.L. (Slettet)

Når man skal selvfølgelig bruge potensregnereglerne ? korrekt?

a^1/r = r * kvadratroden (a) ?? 

men så får jeg 8 ^1/3 og hvordan regner jeg det ud i hovedet? (ved godt det bliver 2) men har i en metode?


Svar #3
16. november 2009 af P.L. (Slettet)

 hvordan regner man 8^1/3 ud i hovedet? det kan jeg simpelthen ikke:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af Isomorphician

Du skal indse at 8 = 2*2*2 = 23


Svar #5
16. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Er ret forvirret nu... altså

a = 3 * kvadratrod (8) og på min lommeregner  = 8,48528 ?  og du får 2??


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2009 af Isomorphician

3√8 = den tredje rod af 8 = 81/3

og ikke "3 gange kvadratrod 8" = 3*(2√8).


Svar #7
16. november 2009 af P.L. (Slettet)

Tusind tak, nu er jeg helt med havde bare misforstået det.. puha det er vidst en god ide at jeg træner mine potensregneregler noget mere:)


Svar #8
16. november 2009 af P.L. (Slettet)

 b = 8/4 = 2 ?? så b bliver også 2??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2009 af Isomorphician

Hvor får du de tal fra?


Svar #10
16. november 2009 af P.L. (Slettet)

 nej undskyld jeg får b = 0,75 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Prøven uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.