Matematik

Funktion.

16. november 2009 af zyzrack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har stirret mig blind på en opgave i min aflevering.

om en lineær funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punkterne P(3.1) og Q(8.2)

Bestem en regneforskrift for f.

Beregn f(83)

en anden lineær funktion g er givet ved

g(x)= -0.5x+6

løs ligningen f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Isomorphician

Du kan bruge topunktsformlen.

(y - y1)/(x - x1) = (y2 - y1)/(x2 - x1)


Svar #2
16. november 2009 af zyzrack (Slettet)

tak, men hvordan løser jeg så ligningen f(x) = g(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Isomorphician

Sæt -0,5x + 6 lig med den forskrift du finder for f(x) og isoler x.


Skriv et svar til: Funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.