Fysik

et skibs hastighed

16. november 2009 af dumsen (Slettet)

et skib sejler med hastigheden 14km/h  med kurs mod land og skibbet befinder sig 900m fra land

er det muligt at nå i land i løbet af 4 min eller ska skibbets kaptajnn øge hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det kommer an på strøm- og vindforhold, men hvis vi ser bort fra det, så start med at lave de 14 km/h om til meter pr sek, så er det lettere at se


Svar #2
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

jeg siger 14/3,6=3,8m/s ? kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det passer meget godt, hvor meget kan han så sejle på 4 minutter eller 240 sek? Når du skriver det op, så få enhederne med, så kan du se, om du har gjort det rigtigt


Svar #4
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

4=240 sek

Kan man så sige 240sek : 3,8 m/s= 63,156


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej det kan man ikke, men man kan sige 240 s : 3,8m/s = 63,1s. Husk at angive enheden, husk også ikke at tage flere betydende ciffre med i resultatet, end der er opgivet i opgaven.


Skriv et svar til: et skibs hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.