Fysik

Hjælp! meget svær

17. november 2009 af ReemHjælp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave. Det handler om mekanik

Vedhæftet fil: Fysik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af sebba (Slettet)

du lugter af numse


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af sebba (Slettet)

du lugter også lidt af pik


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi må gå ud fra, at på et tidspunkt er tyngdekraften på kuglen lig opdriften som følge af luftmodstanden, så derfor får vi, at ½ρAcvslut2 = m*g <=> vslut = ((2mg)/(cρA))½


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Lige lidt uddybning.

Når der står "fra stor højde", så må man gå ud fra, at de to kræfter (tyngdekraften og luftmodstanden) ender med at blive numerisk lige store, derfor ovennævnte. Man kunne også for helhedens skyld have skrevet de kræfter op, der virker på kuglen, og dermed den resulterende kraft ma=mg-Ffriktion. Du skal under alle omstændigheder lave et par vektordiagrammer, der viser forløbet (med tyngdekraften størst i starten af faldet. Med hensyn til effekten, så må der menes kraften pr arealenhed, så du skal finde kuglens halve overflade i cm2


Skriv et svar til: Hjælp! meget svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.