Matematik
Integralet bestemmes
∫(øvre grænse 1, nedre grænse 0) 5 x4 * e x5+1 dx
Ved ikke hvordan jeg skal bestemme dette integral, nogle der kan hjælpe?
Svar #2
17. november 2009 af mathon
0∫1 5x4·ex^5+1dx
sæt
u = x5+1 og dermed 5x4dx = du og substituer
0∫1 ex^5+1(5x4dx) = 1∫2eudu = [eu]12 = e2- e ≈ 4,67
Svar #3
17. november 2009 af P.L. (Slettet)
ggf ---> kan du ikke læse den?? ved ikke hvordan jeg skrive den ind her....
Svar #4
18. november 2009 af P.L. (Slettet)
Tak for hjælpen, skulle lige se et par gange på den men nu er jeg helt med...
Hvordan er det nu at man husker hvilken en man skal sætte som u? Kan huske min lærer sagde at det var den der så mest eller mindst kompliceret ud at differentiere ??
Også lige en ting til, skal man kunne udregne e^2 - e ud i hovedet til prøven uden hjælpemidler?
Skriv et svar til: Integralet bestemmes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
