Matematik

Eksponentielt voksende funktion

17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Eksponentielt voksende funktion

oplysninger: f(4) = 3 og f(6) = 27

Forskriften for f bestemmes: 

f(x) = ba^x 

a = 6 - 2 * kvadratrod( 27/3)        =    4 * kvadratrod( 9 )    = 9 ^1/2   = 3^2 * 1/2 = 3^1 =   3

b = y1/a^x1     = 3/3^4      = 3/81

Dvs. f(x) = 3/81 * 3 ^x    

Er dette korrekt udregnet? er lidt i tvivl.... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Isomorphician

Du bruger forkerte tal til at udregne a, men får det rigtige resultat...??

3/81 kan forkortes til 1/27


Svar #2
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

hvorfor bruger jeg forkerte tal?

a = x2 - x1 *kvadratrod (y2/y1)

   = 6 - 4 * kvadratrod(27/3) ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Isomorphician

Det er ikke det du skriver i #0.

Og brug √-tegnet i stedet for at skrive "kvadratrod", da det ikke er korrekt.


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.