Matematik

Hjælp til ligning med 3 ubekendte

17. november 2009 af Alexon (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan denne lignig løses og hvordan ser fremgangsmåden ud :

8253,2=(11,7*X +7*Y) - 2,8*Z  

Hvor Z< 250.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af MN-P (Slettet)

Man kan ikke løse en ligning med flere ubekendte.

Der skal være lige så mange ligninger, som der er ubekendte


Svar #2
17. november 2009 af Alexon (Slettet)

Hej#1

er du 100% sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Munck (Slettet)

 Ja, du kan ikke løse en ligning med tre ubekendte, da du så har to frihedsgrader som du er nødt til at vælge selv, for at kunne løse problemet. Du mangler enten to ligninger eller kvalificerede bud på hvad to af dine tre variable er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 omskriv ligningen til formen Z=f(X,Y) ... da er løsningsmængden L={ (X,Y) | f(X,Y)<250 } ... uden yderligere oplysninger kommer du ikke nærmere en decideret løsning af formen (X,Y,Z).
 


Svar #5
17. november 2009 af Alexon (Slettet)

Hvad så med 5 ubekendte og 4 ligninger?

8253,2=(11,7*X +7*Y) - 2,8*Z

Y= 97,7 * (A-B)/70

X=97,7 * A/100+Y

Z= 97,7 *(100/A)/100+Y


Skriv et svar til: Hjælp til ligning med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.