Matematik

Trekant og cirkel med samme areal.

17. november 2009 af lunambm (Slettet) - Niveau: B-niveau

En trekants areal er bestemt ved dens højde og rundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel har samme areal.

opg:
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng. 
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af aj83 (Slettet)

Trekants areal: A = ½ * h * g

Cirkels areal: A = pi * r2

Har du slet ingen tal? Hvis ikke så læser jeg det som om at du i a, skal sætte de to ligninger = hinanden.

½ * h * g = pi * r2

I opgave b skal du så isolere r


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af trinebf (Slettet)

a)

du kender formlen for en trekants areal og formlen for en cirkels, så du sætter dem lig med hinanden så der står:

½ * H*g = pi*r^2

b)

her isolerer du r i ligningen ovenfor

(½ * H*g)/pi=r^2

√((½ * H*g)/pi) = r


Skriv et svar til: Trekant og cirkel med samme areal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.