Matematik

Mat AB1 - opgaver

17. november 2009 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kunne godt tænke mig at høre nogle bud på disse 2 opgaver!

Det handler om rødder og potenser...

omskriv følgende: (1/9)-3 / (1/3)7 = ????

Løs for x > 0 ligningen:  2x3,1 = 34  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

1. Brug denne regneregel x^a/x^b=x^(a-b)

2. Divider med 2, tag logaritmen, divider med 3,1 dvs. x = (log(34/2))/3,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af Exupery (Slettet)

Ingen grund til logaritmer..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af AskTheAfghan

Omskriv følgende: (1/9)-3 / (1/3)7 = ???? 

Svar:

(1/9)-3 / (1/3)7   <=>   0,11111111111111-3 / 0,333111133333337   <=>   (1/0,111111111111113)/0,0004572473708276   <=>   729,00000000002/0,0004572473708276 = 1594323


Løs for x > 0 ligningen: 2x3,1 = 34

Svar:

2x3,1 = 34 <=>

3,1√2x3,1 3,1√34 <=>

2x = 3,1√34

2x = 3,11907241

x = 1,559536205

Vigtigt.. Hvis du gerne vil kontrollere det, så må du hellere taste din lommeregn ind: (2*1,559536205)3,1 , men ikke 2*1,5595362053,1 .

Håber, det hjalp.

- AskTheAfghan


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2009 af AskTheAfghan

#3
Jeg har fundet ud af at der findes 2 måder at regne ud.


Løs for x > 0 ligningen: 2x3,1 = 34

Svar:

1) Hvor man ganger med x'et

2x3,1 = 34 <=>

3,1√2x3,1 = 3,1√34 <=>

2x = 3,1√34

2x = 3,11907241

x = 1,559536205

2) Hvor x er opløftet i 3,1

2x3,1 = 34 <=>

2x3,1/2 = 34/2 <=>

x3,1 = 17

3,1√x3,1 = 3,1√17

x = 2,4941295445859

Vigtigt! .. Hvis du gerne vil kontrollere det, så må du hellere taste din lommeregn ind: (2*1,559536205)3,1 ved den første udregning, og den anden udregning skal der indtastes: 2*1,5595362053,1 (Fordi, 2*1,5595362053,1= 2*(1,5595362053,1)

Håber, det hjalp. :)

- AskTheAfghan


Svar #5
18. november 2009 af LonnyM (Slettet)

Mange tak for det hele, det var en stor hjælp, fra alle sider! (:


Skriv et svar til: Mat AB1 - opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.