Matematik

Differentialregning, bestem a og b

18. november 2009 af Chammalia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har denne opgave som jeg er gået lidt i stå ved ..

En funktion f er givet ved f(x) = ax^2 + bx , hvor a og b er tal.

a) Bestem f ’ (x).

Grafen for f går gennem punktet P(-2, 1) og har i dette punkt en tangent med hældningskoefficienten -3.

b) Bestem a og b .
 

A har jeg fået til: f ' (x) = a*2x + b

Og b'eren er jeg meget fortabt i. Er der nogen der kan forklare mig hvordan man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

a)

f'(x) = 2ax+b

b)

isoler b i f(-2) = 1 og indsæt dette i f'(1) = -3 find herefter a, og udregn til sidst b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

f'(x) = a*2x + b  rigtig nok fordi k*n*xn-1
k er en konstant, i dette tilfælde a .

-3 * 2 * (-2) + b = 1

Isoler b ..


Svar #3
22. november 2009 af Chammalia (Slettet)

Tak (:


Skriv et svar til: Differentialregning, bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.