Kemi

kemi

18. januar 2005 af xyz (Slettet)
En opløsning indeholder saltsyre, saltpetersyre og svovlsyre. Opløsningen neutraliseres med NaOH(aq). Der bruges 44,0 g af denne opløsning, der indeholder NaOH med en masseprocent på 33,0 %.

Efter neutralisationen deles den dannede opløsning i to lige store portioner.
Den første portion tilsættes overskud af BaCl2(aq). Det giver et bundfald, der efter frafiltrering og tørring har massen 5,0 g.

OPGAVE: Beregn stofmængden af henholdsvis svovlsyre og saltsyre + stofmængden af saltpetersyre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er det eneste du ved?

Svar #2
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

jah

Svar #3
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

jeg tænkte på om jeg skulle bruge n = M/m, men hvad er massen så? når de er delt i to lige portioner?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

du ved m(NaOH)=? => n(NaOH)=? =n(H3O+)

du bruger BaCl2 til at finde n(SO4^2-), da BaSO4 er ganske tungtopløseligt.

når du har n(S04^2-),er dette lig "n(H2SO4)"..

Og ifølge ovenfor, kender du n(H3O+), som er lig summen af n(HCl), n(HNO3) og 2n(H2SO4), du kan da finde n(HCl)+n(HNO3) ved at trække den dobbelte stofmængde af svovlsyre fra n(H3O+)

Svar #5
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

altså noget jeg ikke forstår, hvor kommer det H3O+ fra?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

fra protolysen!

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvilket klassetrin er du på?

Svar #8
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

nåååå ja... :s

jeg prøver lige

Svar #9
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

øøø.. 2.g

Svar #10
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

hvorfor

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvorfor hvad?

Svar #12
18. januar 2005 af xyz (Slettet)

hvilket klassetrin er du på har du skrevet, så spørger jeg, hvorfor

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2005 af frodo (Slettet)

nå, det.. Det betyder bare noget, for svaret. Men nevermind!

Går det?

Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.