Matematik

Ligninger med brøker

19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

hej er der nogen herinde som kan finde ud af ligninger med brøker:

7x/8 - 8 = x/2+4

4+x+8/x-3 = 3x+2/x-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Saml brøkerne på fælles brøkstreg

7x/8 - x/2 = 4 + 8

7x/8 -4x/8 = 4 + 8

(7x - 4x) /8 = 4+8

3x/8  = 12

x = 12 * 8/3 =32

(du dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte)

(a/b) / (c/d) = (a/b)*(d/c)


Skriv et svar til: Ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.