Matematik

Om en lineær funktion f gælder

19. november 2009 af MogensE (Slettet) - Niveau: B-niveau

 f(3)=4 og f(-2)=1,5

a) bestem forskriften for f

Forstår ikke hvad jeg skal?
Skal jeg sætte et tal ind i stedet for f?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

en lineær funktion har forskriften

f(x) = y = ax+b                                          (1)

Du har to talsæt (x1,y1) = (3,4) og (x2,y2) = (-2, 1.5)

Hældningskoefficienten kan bestemmes ved

a = (y2-y1)/(x2-x1)

og b bestemmes ved indsættelse af (x1,y1) eller (x2,y2) i forskriften


Svar #2
19. november 2009 af MogensE (Slettet)

 Når ja, havde glem at det faktis bare var kordinater: f(3)=4 = (3,4).

Jeg siger mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af highlander (Slettet)

Du skal bestemme forskriften for den linie der går gennem punkterne 3,4 og -2,(1,5)

foreskriften skal hedde noget med f(x)=


Svar #4
19. november 2009 af MogensE (Slettet)

 Ja, vi har gennemgået det der med y2-y1/x2-x1.

Kan du hjælpe mig med dette også:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=765917&goto=765917#765917


Skriv et svar til: Om en lineær funktion f gælder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.