Matematik

Forskel i procent

19. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er kommet i tvivl om det her: Jeg har lært at hvis man skal have forskellen i procent skal man sige Slutværdi-startværdi/startværdig.. F.eks: 15 - 10  = 5 / 10= 50 %.. Hvilket passer fint i følge mit hoved. Nu har jeg så set en opgave hvor man skal finde ud af hvor meget en kat på 1,09524 vejer mere end en kat på 0,70395.

Dvs. 1,09524 - 0,70395 / 0,70395  = 55 %, men i en opgave jeg har fundet på nettet er den udregnet således:

1,09524 - 0,70395 / 1,09524 = 35 %

Kan godt set at opgaven på nettet er rigtig, men jeg forstår ikke hvornår man skal bruge min formel eller den anden formel.

Nogen som vil forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af Isomorphician

En kat på 1,09524 kg vejer 55 % mere end en kat på 0,70395 kg.

En kat på 0,70395 kg vejer 33 % mindre end en kat på 1,09524 kg.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2009 af MN-P (Slettet)

Nu har jeg så set en opgave hvor man skal finde ud af hvor meget en kat på 1,09524 vejer mere end en kat på 0,70395.

Det kan være svært at holde styr på, men først og fremmest vil jeg sige at du har ret.

Den tygge kat vejer 55% mere end 0,70395 kg.

I denne tybe opgaver er det nemmest at kigge efter mere end, procenten tages af det der står efter mere end (eller mindre end for den sags skyld)


Svar #3
19. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Ahh sådan. Tak for det.

Dvs. opgavebesvarelsen i dette tilfælde er forkert, da opgave formuleringen lyder: " Hvor mange procent er bengal kattens skeletvægt større end siameserkattens skeletvægt" 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis det er siameserkatten der vejer 0,70395 kg. Har du fuldstændig ret.


Skriv et svar til: Forskel i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.