Matematik

den eksakte afstand

21. november 2009 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme den eksakte afstand mellem punktet med koordinatsæt (-5,7) og linjen l med parameterfremstilling

l : (x,y) = (-2 over 6) + t * (5 over -1). teR

jeg ved jeg skal bruge afstandsformlen..

men hvad er den EKSAKTE afstand som jeg skal bestemme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af mathon

eliminer t i l's ligning

x = -2 + 5t
y = 6 - t

hvoraf
x = -2 + 5t
5y = 30 - 5t                          ligningerne adderes

x+5y = 28

x+5y-28 = 0

bestem den eksakte afstand mellem
punktet med koordinatsæt (-5,7)
og
linjen l med ligningen x+5y-28 = 0

dist(l,P(-5,7)) = |-5+5·7-28|/√(12 + 52)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Hvis du hatter retningsvektoren i parameterfremstillingen får du normalvektoren. Længden af denne fra linjen til punktet er den eksakte afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af peter lind

Mulighed 1. Find ligningen for den linie, der går gennem P(-5,7) og har retningsvektoren for l som normalvektor. Find det punkt Q hvor denne linie skærer l. PQ er den søgte afstand

Mulighed 2

Find  tværvektoren til retningsvektoren for l. Find parameterfremstilling eller ligningen for den linie, der går gennem P(-5, 7) og har denne tværvektoren som retningsvektor.Find det punkt Q hvor denne linie skærer l. PQ er den søgte afstand

mulighed 3. (formodentlig mindst arbejdskrævende)

Find en ligning for linien l og brug formlen for afstanden fra en linie til et punkt. 


Skriv et svar til: den eksakte afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.