Matematik

vigtigt

21. november 2009 af mariape (Slettet)

Jeg er bagude i matematik så jeg har et par opgaver, jeg gerne vil have hjælp til..

Blækregning.

Opgave 1.

3/4 + 1/6

7 x 4 1\8

9 x 5 2/3

4 2/5 - 3 1/6

Altså forstår dem ikke, hvordan regner man dem ud?

Og;

Hvad koster 300 euro, til kurs 749?

Hvad koster 1 euro

hvad koster 700 pund til kurs 955.

Det skal gøres uden lommeregner, skal man så gange dem eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Caroleines (Slettet)

Til opgave 1.

3/4 + 1/6  

3/4 + 1/6 = 6/12 + 2/12 (her forlænger man med 2, sådan at de to brøker for samme nævner hvorefter man kan lægge dem samme) 6/12 + 2/12 =8/12 = 4/6 = 2/3

7 x 4 1\8 = 7*4/8 = 7*1/2 = 7/2

9 x 5 2/3 = (9*5*2)/3 = 90/3 = 30

4 2/5 - 3 1/6 =4 12/30 - 3 5/30 = 1 7/30 tror jeg.

300 euro til kurs 749: 

dvs. 100 euro koster 749, 300 euro vil så koste 3*749=2247kr

1 euro koster 749/100 = 7,49kr

700 pund til kurs 955 regnes som de 300 til kurs 749 =)

Når det er uden lommeregner bruger du bare dit hoved :o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2009 af Di Matteo (Slettet)

Her er et godt link til brøker på begynderniveau: 

http://www.matema10k.dk/index.php?id=532

300 Euro til kurs 749 dk. Det betyder at du skal betale 749 kr for 100 Euro. Sådan er kurser altid opgivet. Kursen på valutaen er den pris i dk kr. du skal betale for 100 af den fremmede valuta. Så hvis kursen er over 100, så er den fremmede valuta mere værd end den danske krone. 

Det vil så sige at 300 euro kommer til at koste dig 3 x 749 kr = 2247 kr.

1 euro er = 749/100 = 7,49 kr.

700 pund til kurs 955 kr. Igen på samme måde: du skal betale 955 kr. for 100 pund. Så må du skulle betale 7 x 955 kr for 700 pund = 6685 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af Di Matteo (Slettet)

 Caroleines, din brøkregning er ikke helt rigtig. :)

Uden at jeg gider skrive alle opgaverne så 3/4 + 1/6 = 9/12 + 2/12 = 11/12

Egentlig 18/24 + 4/24 = 22/24 = 11/12.


Svar #4
22. november 2009 af mariape (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:)!


Skriv et svar til: vigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.