Matematik

funktioner

22. november 2009 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvis jeg har en funktion f(x) = b*xa, som opfylder, at f(2) = 2 og f(4) = 16, hvordan bestemmer jeg så a og b? skal jeg bruge "to ligninger med to ubekendte" og logoritmer eller hvad? hjælp Ved det ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Du sætter de 2 betingelser ind i funktionen, hvilken giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse. Dette gøres nemmest ved at dele de 2 ligninger med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

b*2a=2 og b*4a=16, løs disse to ligninger, del for eksempel den sidste ligning med den første.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.