Matematik
bestem det positive tal t
Opgaven lyder Bestem det positive tal t, der opfylder at
∫t1(x+2)dx=∫2t(3x-1)dx
Så er mit spørgsmål: Hvad i laverden gør jeg forkert!?
Svar #1
22. november 2009 af NejTilSvampe
(1/2)*t^2+2*t-1/2-2 = 6-2-(3/2)*t^2+t
t(1/2+3/2)^2+t(2-1) = 6-2+1/2+2
2*t^2+t-6.5 = 0
t=(-1+/-sqrt(1-4*2*(-6.5)))/(4)=(-1)/(4)+/-(sqrt(53))/(4)="?"
Svar #2
22. november 2009 af maddse (Slettet)
Jeg tror du får hævet en minus parantes forkert på højre side i andensidste ligning. Denne skulle lyde
1/2*t2 +2t -5/2 = -3/2*t2 + t + 4
i stedet for -t. Prøv at regne videre herfra i stedet
Svar #3
22. november 2009 af NejTilSvampe
suk, troede godt den kunne skrive det nogenlunde pænt fra maple. Men du har integrereret rigtigt nok, du har nok bare lavet en fortegnsfejl et sted.
Svar #4
22. november 2009 af Alkymisten (Slettet)
En klassisk fejl! :-D Der bar self. tale om en fortegnsfejl! :-P Takker alle sammen!
Skriv et svar til: bestem det positive tal t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
