Matematik

Har en aflevering imorgen!! hjælp? :S

22. november 2009 af denhoss (Slettet)

bestem ligning for den tangent til grafen for f(x)= √x , hældingkoefficienten = 2

sæt f'(x) = 2

Hvordan gør man? En der kan give et eksempel? :/)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Knotz (Slettet)

Du skal starte med at differentiere f. Så skal du huske at hældningskoefficienten jo netop er lig differentialkvotienten (altså hældningen i et punkt) og så har du sådan set din tangents hældning. Hvis du så finder den x-værdi der passer til hældningen 2, kan du isolere b i tangentligningen y = ax + b  og så har du løst opgaven :)


Svar #2
22. november 2009 af denhoss (Slettet)

kan du give et eksempel? :/
Altså f'(x) = 2

f'(x) = 1/2*√x = solve(1/2*√x=2,x) = x = 0,0625

hvad skla jeg så ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2009 af mathon

xo = (1/16)

yo = √(1/16) = (1/4)

indsæt i tangentligningen


Svar #4
22. november 2009 af denhoss (Slettet)

har regnet ud at solve(1/2*√x=2,x) = x giver = 16

x=16

y=√16 = 4

altså y = ax + b = y/ax = b = 4/2 * 16 = b = 32 ?? passer det..


Svar #5
22. november 2009 af denhoss (Slettet)

hov solve(1/2/√x=2,x) = x = 1/16 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2009 af Danner39 (Slettet)

Det er ikke første gang du spørger til netop denne opgave?


Svar #7
22. november 2009 af denhoss (Slettet)

Rigtigt nok.. venter bare på en, som kan hjælpe mig jo! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2009 af mathon

       y = 2x + b

og
      (1/4) = 2·(1/16) + b


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2009 af Knotz (Slettet)

Du skal altså lade være med at sætte lighedstegn mellem ting der ikke er lig hinanden.

Såfremt dine x- og y-værdier er rigtige hedder din tangentligning

y = ax + b = 2 * 1/16 + b = 1/4
<-> b = 1/4 / (2/16)  <-> b = 2

dvs. y = 2x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2009 af mathon

#8 fortsat

       y = 2x + b

og
      (1/4) = 2·(1/16) + b

      (1/4) = (2/16) + b

      (2/8) = (1/8) + b

      b = (1/8)

      y = 2x + (1/8)


Skriv et svar til: Har en aflevering imorgen!! hjælp? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.