Matematik

Er det korrekt?

23. november 2009 af Angelia (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bestemt type beholdere, der skal rumme 20dm3 er sammensat af en cylinder med bund og en halv kugleflade sammen med radius som cylinderens bund.

a) Bestem en formel for rumfanget af en sådan beholder udtrykt ved cylinderens højde og cylinderens radius, og isolér højden i formlen.

Her har jeg gjort følgende:

Rumfanget af en cylinder er givet ved:
V=pi*r2*h

Rumfanget af en halvkugle er givet ved:
V= ((4/3)*pi*r2)/2

Formlen er så de to ovenstående udtryk lagt sammen:

V=(((4/3)*pi*r2)/2)+(pi*r2*h)

for at isolere h, har jeg brugt solve:
V=(((4/3)*pi*r2)/2)+(pi*r2*h)  solve, h → (V-((2*pi*r2)/4))/pi*r2

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af MN-P (Slettet)

Rumfanget af en kugle er 4/3 π r3

du har skrevet forkert i din formel, så dine udregninger passer ikke

Du har da også tabt et 3.tal i formlen for h


Svar #2
23. november 2009 af Angelia (Slettet)

Det var da en forfærdelig fejl!

Jeg prøver igen!

Rumfanget af en cylinder er givet ved:
V=pi*r2*h

Rumfanget af en halvkugle er givet ved:
V= ((4/3)*pi*r3)/2

Formlen er så de to ovenstående udtryk lagt sammen:

V=(((4/3)*pi*r3)/2)+(pi*r2*h)

for at isolere h, har jeg brugt solve:
V=(((4/3)*pi*r3)/2)+(pi*r2*h) solve, h → (V-((2*pi*r3)/4))/pi*r2

Er det korrekt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af MN-P (Slettet)

h=(V-((4/3)*pi*r3)/2)/pi*r2


Svar #4
23. november 2009 af Angelia (Slettet)

Hmm, når jeg bruger solve-funktionen får jeg altså h til det der står i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af MN-P (Slettet)

Tråden fortsætter her;

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=767739


Skriv et svar til: Er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.