Matematik

Meget indviklet andengradsligning.!!

23. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 for hvilke værdier af p har ligningen 

x^2+px+p+1=0

netop en løsning?

For at x skal have en løsning må d=0

Derfor kommer ligningen til at se således ud;

d=b^2-4ac

d=p^2-4*1(p+1)

d=p^2-4p-4=0

Herfra kan jeg så ikke kommer videre.

Håber nogle kan hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Det sidste er jo blot en normal andengradsligning, hvor den ubekendte bare hedder p i stedet for x. Det ser ud til at du har godt fat i andengradsligningen så hvad er problemet egentlig? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2009 af exatb

Løs ligningen p2-4p-4 = 0

De p værdier du finder frem til er svaret på opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2009 af mathon

p2 - 4p - 4 = 0

(p-2)2 - 8 = 0

(p-2)2 = 8

p-2 = ±2√(2)

           p1,2 = 2 ± 2√(2)


Svar #4
23. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 jamen hvis jeg udregner p, vil det så give:

p = (-4±√32)/2

dette kan da ikke være svaret? :s


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2009 af mathon

for hvilke værdier af p har ligningen

x2+px+(p+1) = 0

    p ∈ {2 - 2√(2),2 + 2√(2)}


Svar #6
23. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

#3 hvordan fik du:

(p-2)^2=8    til      p-2=±2√(2)    og derved      p1,2 = 2 ± 2√(2)


Svar #7
23. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 mathon p1,2 hvad mener du med dette? ellers har jeg forstået den nu. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2009 af mathon

p har to værdier
 p1 og p2
skrevet kort

    p1,2


Svar #9
23. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 aah okay. Nu har jeg bare at sige; Tusind tak for hjælpen. 

I gør virkelig livet lettere for os gymnasieelever. ! :D


Skriv et svar til: Meget indviklet andengradsligning.!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.