Matematik

Løs ligningen

24. november 2009 af Hendedensøde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej.

Jeg sidder lige med en matematik aflevering der driller.

Jeg skal løse ligningen: 3-x/4 - x-8/3 = 1/2

Indtil videre har jeg: 9-3x/12 - 4x-32/12 → 9-3x + 4x-32 / 12

Hvilket ender med at give -23-7x/12

Men så kan jeg heller ikke komme videre.

Nogen der kan hjælpe mig med det sidste stykke?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af mathon

menes der
                 (3-x)/4 - (x-8)/3 = 1/2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2009 af mathon

   (3-x)/4 - (x-8)/3 = (1/2)                                         multiplicer med 12

   12(3-x)/4 - 12(x-8)/3 = 12(1/2)

    3(3-x) - 4(x-8) = 6

    (9-3x) - (4x-32) = 6

    9 - 3x - 4x + 32 = 6

    -7x + 41 = 6

    35 = 7x

    x = 5


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.