Matematik

Funktion

24. november 2009 af iinfinity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af den gennemsnitlige masse M, målt i kg, og det gennemsnitlige hvilestofskifte B, målt i watt, for en række dyreracer.

Masse(kg): 0,16    0,26   0,30   2,0    11   16   45   60   70   400  680

Hvilestofskifte(watt) 0,97   1,45  1,55   4,8   14,5   20  50   68   87   266   411

I en god model kan sammenhængen mellem hvilestofskifte B og massen M, med god tilnærmelse beskrives ved:

B=k*M^r    (hvilken type funktion?

a) benyt tabellens data til at bestemme k og r

b) Benyt denne sammenhæng til at bestemme massen for en dyreart med et hvilestofskifte på 100 watt


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Potensfunktion

a) Potens regression

b) B(M) = 100


Svar #2
24. november 2009 af iinfinity (Slettet)

jamen hvordan kan du lige se at det er en potens funktion?:D

og er svaret på b'eren bare B(M)=100 ?:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Exupery (Slettet)

Når du skal finde k og r, må disse svare til b og a.

B=k*M^r

er altså en parallel til

f(x)=b*x^a

du kunne måske skrive den første:

B(M)=k*M^r

for at fremhæve det ekstra.

I b'eren skal du læse spørgsmålet. "til at bestemme massen" hvilken er givet ved M, som der står i din opgavebeskrivelse. Altså skal du bestemme M når B(M)=100.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.