Matematik

matematik aflevering

24. november 2009 af realmadriderdebedste (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en spørgsmål til jer derude.

Det er fra en afgangsprøve, som jeg gerne vil have hjælp til.

Opgaven.

Julie vil gerne prøve Det gyldne Tårn. I Køen til tårnet står der 40 personer foran hende.

En tur tager 2min 30 sek. i alt.

Der er plads til 12 personer pr. tur.

Hvor mange minutter og sekunder skal Julie mindst vente før det bliver hendes tur?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

40 personer * 2,5 minut/person =... det får du ud i minutter, som du forhåbentlig kan se af enhederne. Reng det om til timer og minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

40/12 = 3,33

dvs. hun kommer med på den 4. tur.

Altså 3 x 2,5 = 7,5 min = 7 min 30 sek


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja hvis du nu vænner dig til at skrive enheder, så får vi (40 personer) / (12 personer pr. tur), det bliver det, du har fundet frem til, altså 3 1/3 ture, så hun kommer ganske rigtigt med på den 4. tur, så hun skal vente 3 ture * 2,5min/tur = 7½ minut, ja. Husk nu at skrive enheder på!!


Skriv et svar til: matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.