Matematik

Funktioner

24. november 2009 af tumpen- (Slettet) - Niveau: A-niveau

En stor hjælp hvis I kan løsse disse ligninger: 

f og g har regneforskrifterne

f(x)=2x+5 og g(x)=-3x+1

1. (f*g)(x)=g(-3)

2.(3g)(x)=21

 Idet f (x)=2x-3 og g(x)=-x+2 skal nedstående ligninger løses:

1.f(2x)=g(x)

2.f(x+1)=g(-2) 

3.f(x^2)=g(-13)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den første f(g(x)) = f(-3x+1) = 2*(-3x+1)+5 = -6x+2+5 = -6x+7 = g(-3) = 10, så 6x = -3 <=> x = -½


Svar #2
30. november 2009 af tumpen- (Slettet)


 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.