Matematik

Differentialkvotients opgave

24. november 2009 af JensChristiansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lige et lille spørgsmål:

Hvis f(x) = √x og f'(x0) = 13, hvad er x0 så?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Find f'(x) og sæt f'(x) = 13 og løs for x.


Svar #2
24. november 2009 af JensChristiansen (Slettet)

Okay, siger man så:

f'(x) = k*n*xn-1

f'(x) = √(x1-1) = √(1/x) ?

Så:

√(1/x) = 13 <=> x = 0,0059.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ikke helt.

Husk at √x = x½


Svar #4
24. november 2009 af JensChristiansen (Slettet)

Så det er 1/√x ?

Hmm, nu får jeg det til 0,5/√x

1*0,5*x0,5-1 =  0,5/√x


Skriv et svar til: Differentialkvotients opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.