Matematik

Bestem ligning for tangent ud fra f(x)=2x^3+x^2

24. november 2009 af mayday92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der hedder "Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=2x^3+x^2 i punktet P(1,f(1))"  og jeg kunne godt bruge lidt starthjælp, for jeg ved ikke lige hvordan jeg skal begynde.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af gs1905 (Slettet)

Du skal bruge formlen: y=f´(x0)*(x-x0)+f(x0).

Start først med at differentiere f(x)

Find derefter f´(1)

Find derefter f(1)

Saml udtrykkene i den øverste formel.
 

Håber det giver mening, men ellers kan du bare spørge.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af peter lind

Ligningen for tangenten i punktet (x0, f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+f'(x0)


Svar #3
24. november 2009 af mayday92 (Slettet)

Årh, differentialregning - jo, så er jeg med, det skal godt nok lige genopfriskes, men jeg tror jeg har styr på det. Mange tak


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent ud fra f(x)=2x^3+x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.