Matematik

højst mulige areal

25. november 2009 af enjessen (Slettet)

hej .
jeg har brug for hjælp til denne opgave.

har fundet en forskrift som lyder - 0,768x^2+4,8

b) Bestem den højest mulige port, der kan indsættes, når bredden af porten skal være 3 m, og bestem bredden af den bredest mulige port, der kan indsættes i gavlen, når portens højde skal være 3,5 m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal tegne det op, også porten, så vil du se, at linierne x=k1 og x=k2 rammer parablen i punkterne (k1,f(k1)) og

(k2,f(k2)), så vi får længden af porten til k2-k1 og højden til f(k1) eller f(k2). Så vi har k2-k1 = 3 m. Nu står der ikke noget om, hvorvidt porten sklal være rektangulær, eller om du skal bruge det buede stykke på grafen som en del af porten. Tegn den som sagt, find midten og udregne derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

toppunktet af grafen svarer til midtpunktet af porten, fin det, så skal du gå 1½ meter til hver side på x-aksen


Skriv et svar til: højst mulige areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.