Matematik

At faktorisere et polynomium - 3 opgaver

26. november 2009 af annevium (Slettet) - Niveau: B-niveau

VEDHÆFTET :)

har aldrig haft om faktorisering, og er derfor lidt på den.


Svar #1
26. november 2009 af annevium (Slettet)

kan i se jeg har vedhæftet opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af maddse (Slettet)

Nej. Hvilket format er filen i. Du kan kun vedhæfte filer af typerne:

Word og Excel 97-2007, PDF-format, ZIP komprimeret eller billeder på maksimalt 5 mb.


Svar #3
26. november 2009 af annevium (Slettet)

det er en word-fil. og det er ikke 2007, det er en tand ældre. skal jeg ikke bare vælge gennemse, vælge filen, og trykke "opret"?


Svar #4
26. november 2009 af annevium (Slettet)

nu?

Vedhæftet fil:uge 49 opg 3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af maddse (Slettet)

Yep.

Faktorisering af et polynomium er som beskrevet at omskrive ligningen for polynomiet til et produkt af faktorer af formen

a(x  -x1)(x - x2) .....  hvor x1, x2,... angiver rødderne i polynomiet.

a) Vis at

f(x) = 3(x-3)(x+4) = 3x2 +3x - 36

b) aflæs rødderne som tallene i parantesen svarende til  x1 og x2 i det generelle udtryk.

c) Løs andengradsligningen g(x) = 0 og indsæt rødderne i

 a(x -x1)(x - x2)

bestem endelig a ved at løse ligningen:

g(x) = a(x -x1)(x - x2)


Svar #6
26. november 2009 af annevium (Slettet)

Tusind tak! Jeg kigger på det. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: At faktorisere et polynomium - 3 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.