Matematik

1.029 bestemt integral

26. november 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Hey

Jeg sidder med denne opgave:

Betragt denne funktion f(x)=√(x) - 1. beregn det besteme integral ∫90 f(x)dx

Jeg ved godt at det kommer til at se sådan ud: ∫90 √(x) - 1   .. og at jeg nu skal finde stamfuktionen. jeg tænkte derfor at jeg ville lave f(x) om til x1/2-1 og derefter finde stamfunktion.. det har jeg så prøvet, men det bliver noget ret svært hovedregning..  såå er der 'en der kan hjælpe mig?

Mange tak på forhånd!! (=


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af peter lind

Brug at ∫xndx = xn+1/(n+1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af Exupery (Slettet)

Formlen for at integrere et polynomium er:

∫xadx=1/(a+1)x^(a+1)


Skriv et svar til: 1.029 bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.