Matematik

Differentiering (Bestem koordinatsæt)

26. november 2009 af NGmacleod (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig igennem denne opgave, har stirret mig blind på den nu, selv om den nok er lige til at gå til.

En funktion f er givet ved:

f(x)= x+ 1/x, x>0

a)

Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældningen er -3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af mathon

f '(x) = 2x - 1/x2 = -3

          2x3 - 1 = -3x2

          2x3 + 3x2 - 1 = 0  og  x>0


Skriv et svar til: Differentiering (Bestem koordinatsæt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.