Matematik

funktion

26. november 2009 af polet (Slettet)

f( x)= x^2 + 1/x, x>0

a)

Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældningen er -3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Yow! (Slettet)

du skal starte med at differentiere funktionen....

hvorefter du sætter den afledede funktion lig -3 og isoler x.... så har du fundet del-punktet for x-aksen.... du mangler nu del-punktet for y-aksen...det finder du ved at sætte x på x's plads og beregne f(x)...


Svar #2
26. november 2009 af polet (Slettet)

Arrh, ja selvfølgelig..

Tak skal du ha :)

Kan du også hjælpe med denne her?

y= b*e^kt
y er verdensproduktionen af zink (målt i megaton), og t er antal år efter 1900
i 1900 var verdensproduktionen af zink 0.40 mega ton, og i 1990 var den 7.0 megaton
Bestem b og k


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2009 af Yow! (Slettet)

ret lige #2...opgaven giver umiddelbart ingen mening =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2009 af himsen (Slettet)

Sæt  (t;y)=(0;0.40),(90;7)

Udnyt dette.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af sigmund (Slettet)

I 1900 bliver der produceret 0.40 Mt zink på verdensplan. Sætter vi dette ind i ligningen, får vi 0.40 = b*e^(k*0) = b*e^0 = b*1 = b, dvs. b = 0.40. I 1990, dvs. 90 år efter, bliver der produceret 7.0 Mt zink på verdensplan. Indsættes dette i ligningen, fås 7.0 = 0.40*e^(k*90) <=> 7.0/0.40 = e^(k*90) <=> 17.5 = e^(k*90) <=> ln(17.5) = ln(e^(k*90)) <=> ln(17.5) = k*90*ln(e) = k*90 <=> ln(17.5)/90 = k, dvs. k = 0.0318.

Håber det hjalp...


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.