Matematik

ligning for varmeledning

28. november 2009 af John09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med løsning af følgende ligning for varmeledning:

Q=-λ*A*dτ/dx

Det er Fouriers ligning for varmeledning.

og en anden ting er løsning samt bevis for differentialeligninger af typen:  dy/dx=f(x)*g(x)

det er da meget vigtigt for mig, håber får et hurtigt svar.

på forhånds tak

JOhn


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det er en ligning med en masse ubekendte, hvad er det egentlig du gerne vil.

En forklaring på ligningern får du nok nemmere under fysik, men formuler dit spørgsmål ordentligt inden du skriver der.


Svar #2
29. november 2009 af John09 (Slettet)

hej! Jeg har da kun fået den ligning (Q=-λ*A*dτ/dx) for varmeledning (Fouriers differentialeligning) til opgaven, og er blevet bedt om at løse ligningen. Det er en differentialeligning, og jeg skal vise, hvordan man kommer frem til ligningen. Hvis De kan hjælpe mig, så vil det være en rigtig stor hjælp. Husk venligst at besvare det andet spørgsmål (dy/dx=f(x)*g(x)) også, hvis De kan.

på forhånds tak


Skriv et svar til: ligning for varmeledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.