Matematik

løsning

29. november 2009 af goook (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Det er første gang jeg skriver her inde og håber der er en der kan hjælpe mig med mit spørgsmål, det er en opgave i min aflevering i differentialligning, som jeg kunne tænke mig at løse, spørgsmålet lyder på følgende måde :  En fuldstændig løsning til: dy/dx=k*y .. ?? 

på forhånd mange tak !! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug seperation af de variable.


Svar #2
29. november 2009 af goook (Slettet)

haha :D  undskyld det hjalp ike' lige så meget :/ Men tak Jerslev !


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Gang igennem med dx og divider på hver side med y - integrer herefter på hver side og indse to forskellige løsninger.

Hvis to funktioner er en løsning til en differentialligning, så er en linearkombination også en løsning.


Svar #4
29. november 2009 af goook (Slettet)

hmm okay tak .. det hjalp da igang mange tak .. men hvis man skal redegør e for udtrykket , hvordan gøre man det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2009 af Dynin (Slettet)

#4 gør som #1 skriver ... dy/dx=k*y => dy/y=k*dx der kan integreres ... ∫dy/y=∫kdx ... at regne :-)


Svar #6
29. november 2009 af goook (Slettet)

tak for hjælpen ..

Det er stadig svært , men prøver ..


Skriv et svar til: løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.