Matematik

7.klasses matematik hjælp! Det haster!

29. november 2009 af 810K (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Martik drikker et glas juice. I første slurk drikker han 1/6 del af indholdet. I anden slurk drikker han 1/4 del af resten af indholdet. Hvor stor en del juice er der tilbage i glasset?

På forhånd tak.. Hjælp gerne med at vise hvordan jeg kan skrive det op i mit hæfte.. :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af steinesteine (Slettet)

Omregn 1/4 til 6.dele (1/4 * 1,5) = 1,5/6.

Der er i alt 6/6 i glasset. Han drikker først 1/6, derefter 1,5/6 (6-1-1,5) = 3,5/6 tilbage

Og kan helt sikkert godt skrives med nogle smartere brøker end dem her.


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. november 2009 af mathon

Martik drikker et glas juice....Hvor stor en del cola er der tilbage i glasset?


Svar #3
29. november 2009 af 810K (Slettet)

Det er rettet det der med cola men forstår stadig ikke hvordan man gør..


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2009 af mathon

1. slurk (1/6)
rest1 = (5/6)

2. slurk (1/4)·(5/6) = (5/24)
rest2 = rest1 - 2. slurk = (5/6) - (5/24) = (20/24) - (5/24) = (15/24) = (5/8)
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2009 af Bennike (Slettet)

Man kan omskrive alle tal til brøker. 1=1/1 eller 3/3 osv. Pointen er bare at forholdet mellem tallene (nævneren og tælleren) er 1.

For at kunne lægge til, trække fra osv, 2 brøker med hinanden skal de have samme nævner.

Det betyder at hvis Martin drikker drikker 1/6 og 1/4, skal man omregne disse tal, så det enten bliver x/6 eller x/4 .

Hvis vi vælger at regne i 6.dele, bliver det:

1/6 + (1*1,5)/(4*1,5) = 1/6 + 1,5/6 = 2,5/6 .

Fordi vi regner slurkene udfra hvad hvor meget der er i glasset, bliver det 1. 1= 6/6 .

Hvis der er 6/6 før Martin er begyndt at drikke, og han drikker 2,5/6 , vil der være tilbage:

6/6 - 2,5/6 = 3,5/6 .

Jeg ved ikke om det gjorde det mere overskueligt .


Svar #6
29. november 2009 af 810K (Slettet)

Haha.. Det gjorde det lidt sværer synes jeg.. Men er det ikke 5/8 der er det rigtige?


Skriv et svar til: 7.klasses matematik hjælp! Det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.