Matematik

Koordinatsystem

29. november 2009 af MonaR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man regneforskriften for den linje som går gennem to forskellige punkter i et koordinatsystem?

pleas hjælp mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

regression


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2009 af mathon

   y2 = ax2 + b
   y1 = ax1 + b                            nederste ligning trækkes fra øverste

   y2-y1 = ax2-ax1

   (y2-y1) = a(x2-x1)

   a = (y2-y1)/(x2-x1)

   b = y1-ax1


Svar #3
29. november 2009 af MonaR (Slettet)

Mange tak for jeres svar, men mathon kan du ik formulere det lidt mere, så jeg rigtig kan få fat på det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af mathon

   y2 = ax2 + b
   y1 = ax1 + b                            nederste ligning trækkes fra øverste

   y2-y1 = ax2-ax1                               den fælles faktor a sættes uden for parentes

   (y2-y1) = a·(x2-x1)                   ligningen divideres med (x2-x1) på begge sider

   (y2-y1)/(x2-x1) = a                   eller skrevet omvendt
  
   a = (y2-y1)/(x2-x1)                   nu kendes a, som så indsættes i
  
   y = ax + b                                for at beregne b indsætter du koordinaterne for et af de to punkter
                                                   f.eks. (x1,y1)
som så giver
   y1 = a·x1 + b                           hvor alle størrelser er kendt med undtagelse af b
                                                   som nu isoleres og beregnes:

   b = y1-ax1                                          nu kender du både a og b i
og har derfor
   y =ax+b                        


Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.