Fysik

Hjælp :s forstår det virkelig ikke!!

29. november 2009 af julie18hansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en aflevering, som jeg meget snart skal aflevere og kan simpelthen ikke finde ud af der. Håber der er nogen der kan hjælpe mig :s

Opgaven lyder sådan:

Lysstrålen fra en He-Ne-Laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstrålens effekt til 0,5 mW. Lysets bølgelænde der 633 nm.

a. Hvad er strålingens fotonenergi?

b. Hvor mange fotoner rammer termosøjlen pr. sekund?

c. Hvad er laserstrålens intensitet i W/m2, når dens radius er 1 mm? Er intensiteten større end i sollys?

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Daniel TA (Slettet)

a) Energien finde ved: Eλ=hc/λ

b) Benyt definitionen på effekt: P=dE/dt=N*Eλ/1s, hvor N er antallet af fotoner

c) Benyt at I=P/A=P/(2πr2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af Daniel TA (Slettet)

Rettelse til c. A=πr2. Ved ikke lige hvad jeg har tænkt :S


Skriv et svar til: Hjælp :s forstår det virkelig ikke!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.