Matematik

Vektor regning

30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Givet to vektorer  a:   a1 = t + 1    a2 = 2t           b:    b1 = 3   b2 = 4  

 (har skrevet dem op sådan, da jeg ikke kan finde ud af at skrive tallene over hinanden herinde, håber i er med;)

Bestem t så vektorerne er ortogonale: 

For at de skal være ortogonale skal skalarproduktet af vektor a og vektor b = 0: 

Dvs: (t+1) * 3 + (2*t) + 4 = 0       Mit problem er nu hvordan jeg løser dette i hånden ? ;(


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af mathon

(t+1)·3 + 2t·4 = 0

3t + 3 + 8t = 0


Svar #2
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Forstår ikke hvordan du kan lave det om på den måde?

(2*t) + 4 er da ikke det samme som 2*t * 4 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af mathon

nej

men dit skalarprodukt var forkert


Svar #4
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Når ja det kan jeg godt se nu, kom til at skrive plus men skulle have været gange..

(t+1)·3 + 2t·4 = 0

Forstår så ikke hvordan du kan få: 3t + 3 + 8t = 0   ??

Jeg ville få: 

3t + 8t = 0 ?? 


Svar #5
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

Undskyld, det er mig der dummer mig bare glem det:) kan godt se det nu...

dvs:  

(t+1)·3 + 2t·4 = 0

3t + 3 + 8t = 0 

Men hvordan løser jeg den nu?
 


Svar #6
30. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Siger jeg: 

t = - 3 /3 + 8 = -3/11 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2009 af mathon

   3t + 3 + 8t = 0
   11t = -3

    t = -(3/11)
 


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.